UK de Jubah House membuka peluang membeli jubah secara borong bagi sesiapa yang berminat untuk berniaga jubah secara online/retail yang tidak mempunyai modal yang besar..
~minimun 6pcs
~harga borong akan diberitahu melalui telefon/email.
~untuk pembelian secara borong, sila hubungi 014-8201296 (umi) /mieys_1105@yahoo.com.my
~untuk pelbagai design boleh layari FB kami.
~untuk jubah pelbagai design & lebih detail,boleh dtg ke showroom kami di Bandar Baru Nilai,Nilai Ngr 9.

Followers

Sunday, March 7, 2010

Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary

Tokoh perniagaan ini sering kali disebut dalam pelbagai paparan semenjak beliau disenaraikan dalam 10 orang terkaya di Malaysia yang mempunyai nilai kekayaan lebih daripada 1 Billion USD.

Kedudukan terbaru pada akhir Februari 2010, beliau masih menduduki tangga ke tujuh, seperti tahun-tahun yang lain. Seolah-olah sudah menjadi kegemaran mendudukan angka menarik ini.
Kenapa beliau terlalu hebat sehinggakan nama beliau selalu disebut ? Khusus kepada kaum bumiputra Muslim, Syed Mokhtar Al Bukhary telah membuka minda kepada segenap lapisan bahawa semua orang berhak menjadi kaya asalkan sanggup membayar dengan usaha yang gigih. Kemahiran perniagaan boleh dipelajari dan bukan kepandaian mutlak kepada seseorang.

Kekayaan yang beliau kejar bukanlah bermotifkan kemewahan, populariti, sanjungan tetapi lebih kepada kerohanian. Hasrat beliau menonjolkan kerja kebajikan tidak perlu kita salah tafsir sebagai perkara riak.Sebaliknya beliau membuat kebaikan ini agar kita semua mengikuti jejak beliau dan tidak salah jika kita semua berlumba-lumba membuat kerja kebajikan bagi menolong orang-orang yang susah.Mari kita contohi semangat yang ditonjolkan agar kekayaan yang dikecapi akan memberi kesenangan kepada orang lain kelak. Tiada yang mustahil.ameen..

Antara bangunan yang disumbangkan oleh Tokoh korporat dan Pengerusi Yayasan Albukhary Tan Sri Syed Mokhtar Albukhary yang sempat mieys dan kwn2 snap ketika berkunjung di Kedah Darul Aman.. 21 Feb 2010~
^Souq AlBukhary^ ~ Masjid AlBukhary ~
miey n sis yann


husna n sis ecah

2 comments:

  1. ni nak cerita profile Albukhary ke
    or nak tunjuk gambar g jalan2. hehe

    ReplyDelete
  2. haha...2 2 pun bolehh la.haks;)

    ReplyDelete